Muziek voor Koningsdag

De volgende vrije dag komt er alweer aan en met slecht weer. Koningsdag kun je dit jaar dus veel beter binnen besteden dan op de vrijmarkt. Daar vind je toch alleen maar oude muziek of kinderen die nog heel veel moeten oefenen.

Speciaal voor jou hebben we daarom de beste liedjes verzameld die we de afgelopen weken hebben gehoord. Have fun!

Lewis Capaldi

Lewis Capaldi is in Schotland al een legende. Toen hij nog maar één single uit had; verkocht hij de King Tuts Wah Wah Hut uit in Glasgow. Je kunt het vergelijken met Haevn dat Paradiso na één hit uitverkocht.

Het is de reden dat we ook nog wat gereserveerd zijn. De laatste tijd hebben we namelijk nogal wat singer/songwriters met één fantastisch nummer gehoord, want dat is ‘Bruises’ namelijk. Vooral als halverwege het nummer ontbrandt en Lewis Capaldi zijn strot vol open zet.

De strofe “Something in the water” doet denken aan Tom Grennan.  Verder worden Rag’n’Bone Man, London Grammar en Damien Rice als referenties genoemd. Die mensen hebben dan vast al wat meer tracks van hem gehoord.

Tom Williams

Dit liedje is al wat langer uit, net als Tom Williams want zijn vijfde album staat op het punt van uitkomen.

Op ‘Everyone Needs A Home’ geeft Tom Williams zijn visie op de vluchtelingencrisis.

Muzikaal horen we The Verve terug in het nummer en tevens is Tom Williams kanshebber om ooit nog eens een Bond nummer te schrijven.

Brooke Bentham

Het lijkt wel of we alleen maar naar singer-songwriters luisteren, want ook de 21-jarige Brooke Bentham valt in deze categorie.

Haar single ‘Heavy and Ephemeral’ is zoals de titel al voorspelt behoorlijk stevig en als haar stem voluit gaat erg indrukwekkend.

Brooke studeert nog, maar naast goede cijfers willen we elk semester wel zo’n liedje van haar.

Rat Boy

Nog altijd zonder debuutalbum is dit alweer de tweede keer dat we iets over Rat Boy schrijven.

Vergeleken we ze eerder nog met de Stereo MC’s, dit klinkt toch echt als de Beastie Boys, maar dan wel de “Check Your Head” era. Om de dag mee te beginnen of te eindigen!

Ivar

Het debuutalbum van Ivar uit 2001 hebben we nog altijd in de kast staan en het komt er ook nog steeds zeer regelmatig uit. Daarna nam zijn carrière met Kraak & Smaak een vlucht.  Maar gelukkig heeft hij besloten dat het na vijftien jaar ook wel eens tijd werd voor zijn tweede soloalbum.

Single ‘Too Ambitious’ verdient wat ons betreft het predikaat lentehit.

Björn van der Doelen

Björn van der Doelen zal voor altijd een PSV’er zijn, maar wel eentje met een Feyenoord mentaliteit. Zijn nieuwe plaat “De Cowboy, De Outlaw, De Sheriff en De Hoer” komt uit op zijn eigen label Val Allemaal Maar Kapot, Ik Doe Het Zelf Wel Records.

‘Ge Zit Vast In M’n Hoofd’ is een ballade zoals alleen Björn van der Doelen ze kan maken.

Dit luistert de redactie ook nog

1 gedachte over “Muziek voor Koningsdag”

  1. Pingback: BBC Sound of 2018

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.