De belangrijkste New Music Friday releases van 8 december 2017

Blush is een indiepop act uit New York. Hun titelloze debuut is waarschijnlijk het beste wat je vandaag gaat horen. Bedeesd, dromerig maar uiterst effectief.

Big Sean, Metro Boomin en Kendrick Lamar

Het album “Double Or Nothing” van Big Sean en Metro Boomin is duidelijk Double geworden. Een erg goed Hiphop album om heel vaak van voor tot achter te beluisteren. Misschien zelfs wel achterstevoren zoals Kendrick Lamar met “DAMN. COLLECTORS EDITION” heeft gedaan.

K. Michelle

“Kimberly: The People I Used To Know” is het nieuwe album van K. Michelle. Het wordt misschien vaker gezegd maar dit is echt haar beste album tot nu toe.

Luke Bryan

Luke Bryan zijn album “What Makes You Country” kwam vorige week uit maar is nu ook op Spotify te beluisteren.

Jim James

“Tribute To 2” is een coveralbum van Jim James. Door het serene karakter een prima soundtrack voor de kerstdagen.

Iets dat hij ook al eens deed met de liedjes van George Harrison.

Andrew Bird

Met “Echolocations: River” keert Andrew Bird terug naar zijn eerste liefde, de viool. Een volledig instrumentaal album, maar niet minder indrukwekkend.

3Robi

De eerste tracks laten “Jonge Jongen Naar De Top” van 3robi aanhoren als een verzameling freestyles. Het is de flow die de rapper zich heeft aangemeten. Een aantal samenwerkingen (Lijpe, Josylvio) brengen de tracks uiteindelijk naar een hoger niveau.

Robert Finley

Als je op zoek bent naar een album waar de levenservaring van afdruipt, dan ben je bij Robert Finley aan het juiste adres. Zijn stem die zo nu en dan aan Tom Jones doet denken heeft hij voor het album ‘Goin’ Platinum!’ in de handen van Dan Auerbach gelegd. Ontdekt worden op latere leeftijd is zo gek nog niet.

Trijntje Oosterhuis

“Christmas Evening With Trijntje” is een verdienstelijk kerstalbum van Trijntje Oosterhuis. Volledig live maar dat is Trijntje haar geval meestal juist een pre.

Barbara Streisand

In hetzelfde straatje ligt het album “The Music…The Mem’ries…The Music” van Barbra Streisand. Geen kerstliedjes, maar wel live en ook fantastisch gezongen.

Leafs

“Adventures” is de tweede EP dit jaar van de pas 15-jarige Leafs. Dat is nog duidelijk aan zijn stem te horen. Voordeel is wel dat we niet bang hoeven te zijn voor #metoo-achtige teksten. Graag zo houden. :)

Nicolas Jaar

Nicolas Jaar vond zijn LP “Sirens” zelf blijkbaar ook iets aan de korte kant, dus is er nu een deluxe edition.

Ten slotte zijn er nog wat EP’s verschenen die de moeite waard zijn. Zo laat Dua Lipa op haar “Live Acoustic EP” zich van een andere kant horen door onder andere Amy Winehouse en Etta James verdienstelijk te coveren.

How To Solve Our Human Problems” is een EP met nieuwe muziek van Belle & Sebastian. In al die jaren geen spat veranderd en het goede nieuws is dat er in januari een part 2 verschijnt en ook nog een part 3 in februari. Uiteindelijk zal je alle delen ook als 12 inch op vinyl kunnen kopen. De songs op de EP “Illuminate” van WILDES ken je waarschijnlijk allemaal. Behalve dan de twee niet te versmaden akoestische uitvoeringen.

Wha Gwaan” is de nieuwe EP van I Am Aisha. Er zijn inmiddels wat artiesten die haar na proberen te doen, maar de diva laat horen dat er niets boven het origineel gaat.

Blessed is een jong R&B duo. Dankzij hun EP “Howlin” lijkt het alsof Beyonce toch op Spotify te horen is.

1 gedachte over “De belangrijkste New Music Friday releases van 8 december 2017”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.