Hoorn viert Bevrijdingsdag met Vrijpop

In het overzicht van bevrijdingsfestivals ontbreekt Hoorn, maar de programmering van Vrijpop mag er zeker zijn! Vanaf twee locaties treden er vanaf 14.30 maar liefst acht bands op.

In Swaf krijgt lokale held Zach Steiner de eer om het festival te openen. Deze singer/songwriter schrijft naar eigen zeggen bijtende en levendige interpretaties van zijn emoties en ervaringen. Een mix van Country, Folk, Blues en Bluegrass, met een snufje Gypsy Swing. Zelf noemt Steiner het Gutterfolk.

Mr Dark Horse is het alter ego van songwriter Ruud van Diepen. Als drummer afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, kroop hij in 2010 achter zijn drumstel vandaan om als frontman zijn zelfgeschreven songs te vertolken. In 2011 won hij onder de naam Klawash, de Grote Prijs van Lutjebroek (GPvL). Deze Bevrijdingsdag keert hij terug naar zijn geboortestad. Voor de fans van Silverchair, Incubus, Tool en The Mars Volta.

BARABAS is de nieuwe Volendamse hardrock sensatie. Een driekoppige band bestaande uit zanger en gitarist Frank Steur, drummer David Kroon en bassist Sem van der Voort. Niemand minder dan BLANKO heeft de productie gedaan van hun debuutalbum.

Aan de band Wett de eer de avond af te sluiten in Swaf. De van oorsprong Helderse formatie is al meer dan tien jaar een geliefd fenomeen in de Nederlandse muziekscene door hun podiumpresentatie en stevige funk/rock composities.

Huis Verloren

Met de al even interessante programmering in Huis Verloren wordt het moeilijk kiezen. The Jingle, the Rumble & The Roar bestaat uit vier Hoornse muzikanten die een voorliefde koesteren voor de westernswing. Hits uit de ‘roaring twenty’s’ worden in een geheel eigen stijl ten gehore gebracht. Zanger Jos Leo maakte in de jaren ’90 naam met de band Vitalis.

Sasha Sailor is een opgewekte band uit Marken dat beinvloedt is door bands als Personal Trainer, Deep Sea Diver en Wet Leg. Een mix van indie, postpunk en alternative rock op het podium met songteksten die uitnodigen tot meezingen.

Afsluiter The Crystal Ship uit West-Friesland brengt een tribute aan The Doors. Vernoemd naar een nummer van het debuutalbum van de legendarische band uit 1967. Kortom, ook in Huis Verloren belooft het een waar feest te worden en dat vlak naast de deur.

Bron foto: Foto Fitti, CC BY-SA 3.0

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.