Met de nieuwe muziek op hun Future Present Past EP grijpen The Strokes terug naar hun verleden

Eigenlijk is het als DJ ‘not done’ om je eigen muziek te draaien. Of je nu Tiesto, Edwin Evers of Julian Casablancas heet. Laatstgenoemde brak door als de zanger van The Strokes en is vandaag begonnen met een maandelijkse radioshow op de Amerikaanse satellietzender Sirius XM. Hij brak onmiddellijk bovenstaande ongeschreven regel door de nieuwe single van zijn eigen band The Strokes te draaien.

‘Oblivious’ is afkomstig van de nieuwe The Strokes EP “Future Present Past”. Vandaar al die billboards met de woorden Future, Present en Past afgelopen nacht in Londen en New York. Op de site van Cult Records, het eigen label van Julian Casablancas vinden we deze woorden ook weer terug. En The Strokes waren altijd nog wel zo’n integer bandje.

Cult Records zal de EP al 3 juni aanstaande uitbrengen als digital download en een 10″ en is even voor 22.00 Nederlandse tijd beschikbaar gekomen op Spotify.

“Angles” (2011) was het laatste album van The Strokes dat ik aardig genoeg vond om op vinyl te kopen. Maar deze EP “Future Present Past” is hoe ik The Strokes het liefste hoor. Rockend, laidback en met die heerlijke nasale zang van Julian Casablancas waarvan we dachten dat hij het verleerd had. Onderstaand nog een hilarisch interview dat ze op SXSW gaven.

Het uitkomen van de EP is tegelijkertijd een relaunch van het label, Cult Records. De website zal naast een shop ook een nieuwssectie en een online radio station bevatten. Het lijkt IndebanvanNL bijna wel. ;)

“The ultimate goal is to turn Cult into this time machine that exists to make sure that bands like the Velvet Underground can be more popular and appreciated in their time vs. twenty years later. I hope it can help deliver a supportive audience that makes cool and important art more commercial. It’s kind of super ambitious, but my long-term dream is to create connections between all the cooler, more underground radio stations, record stores, thrift shops, zines and blogs, and artists and fans to be part of a more unified thing.”

Het hart van Julian Casablancas zit dus nog altijd op de juiste plek.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.