Till Hell Freezes Over: Prince geeft Warner Bros een tweede kans

Till Hell Freezes Over. Nadat Don Henley in 1980 hiermee uitlegde dat een samenkomen van The Eagles wel eens heel lang op zich kon laten wachten, is het een gevleugelde uitspraak geworden. Ook op het hernieuwde huwelijk tussen Prince en Warner Bros is dit van toepassing. Omstreeks 1993 veranderde Prince door de verslechterde relatie zijn naam in The Symbol en verscheen hij publiekelijk met het woord “SLAVE” op zijn gezicht geschreven.

Maar het onmogelijke is dan toch gebeurd: Prince gaat opnieuw samenwerken met Warner Bros. Hoe en wat is nog een beetje onduidelijk. Wat zeker is, is dat er n.a.v. het dertig jarig jubileum van “Purple Rain” een deluxe edition gaat uitkomen van het fameuze Prince album. Of Warner Bros ook het nieuwe album van Prince gaat uitbrengen? Het zou zomaar kunnen.

De eerste single ‘The Breakdown’ roept op Prince.org onder de fans even gemengde gevoelens op. Een discussie die als sinds 2013 voortwoekert toen ‘The Breakdown’ voor het eerst op live bootlegs verscheen. We zijn benieuwd wat de studio opname bijdraagt aan deze discussie. Wij vinden de nieuwe single ‘The Breakdown’ in ieder geval fantastisch!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.