Drie keer vrouwelijk talent: Liz Lokre, Garrison Starr en Astrid S.

Er zijn zoveel fantastische vrouwelijke artiesten die zeker in Nederland veel te weinig aandacht krijgen. Op het moment van schrijven staat bijvoorbeeld alleen Anne-Marie als leadzangeres in de Top 10. Om deze reden stellen we drie vrouwelijke artiesten aan je voor die onlangs hun nieuwe EP uitbrachten.

Liz Lokre

Liz Lokr is de artiestennaam van Liz Loughrey waarvan we vorig jaar debuutsingle ‘Rise Up!’ onder de aandacht brachten.

Opvolger ‘Buh Bye’ is geproduceerd door Jordan Reyes en Adrian X, die ook werkte met Drake, The Weeknd en PartyNextDoor.

Een Canadese aangelegenheid waarbij Pop, R ’n B en een jazzy blazerscombo met elkaar worden gecombineerd.

Garrison Starr

Garrison Starr draait al mee sinds het pre Spotify tijdperk toen ik nog een wekelijks radioprogramma maakte waarin ik haar muziek regelmatig draaide.

Garrison Starr heeft bij uitzondering eens voor de EP vorm gekozen met dezelfde kwaliteit als uitgangspunt welke ze bij haar albums hanteert met een countrystijl die altijd tegen popmuziek aan schurkt.

“What If There Is No Destiny” is een volledig akoestisch mini album geworden dat door de voordracht en teksten toch zeer krachtig klinkt. Voor de liefhebbers van Melissa Etheridge.

Astrid S.

De Noorse Astrid S. brak in 2013 door via het televisieprogramma “Pop Idol”. “Party’s Over” is haar tweede EP die precies dertien maanden na haar debuut verschijnt (inclusief een akoestische variant).

Bijna geen enkele single van Astrid S. is in eigen land tot nu toe buiten de Top 20 gebleven. Buiten Noorwegen is er nog wel werk aan de winkel, maar misschien is haar muziek daar wel te eigenzinnig voor.

En laat dat nou juist de reden zijn om haar zo vaak op één van onze Spotify Playlists te zetten.

1 gedachte over “Drie keer vrouwelijk talent: Liz Lokre, Garrison Starr en Astrid S.”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.