TaxiWars-Artificial Horizon

“Artificial Horizon” is alweer het derde album van TaxiWars. De samenwerking tussen Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen neemt zo wel heel serieuze vormen aan.

Jazz, rock, hiphop beats en Tom Barman

Jazz, Rock en hiphop beats vormen het speelveld. Maar daardoor hoeft niemand zich te laten afschrikken. De stem van Tom Barman draagt de muziek die daarmee voldoende toegankelijk blijft.

Robin Verheyen

Op openingsnummer ‘Drop Shot’ geldt dat ook voor het saxofoonspel van Robin Verheyen. ‘Sharp Practice‘ schuift wat meer op richting hiphop. Verrassend genoeg wordt de hoofdrol juist opgeëist door het dameskoor.

Gevarieerde invloeden op de muziek van TaxiWars

Op ‘The Glare’ echoot de invloed van de Clarence Simmons van de vroege Springsteen platen. Op ‘Irritated Love’ zijn er raakvlakken met Nick Cave.

Het saxofoonspel is zo gevoelig als de trompet van Chet Baker kon zijn. Terwijl op ‘Infinity Cove’ de funky kant van het universum wordt bezocht.

Nog genoeg in het vat voor TaxiWars

Echt spannend wordt het weer op ‘They’ll Tell You You’ve Changed’ door het verhalende karakter. Dit wordt voortgezet op het afsluitende ‘On Day Tree’ waarop het ook muzikaal genieten is. Er lijkt nog genoeg in het verschiet te liggen voor album nummer vier.

Het album “Artificial Horizon” is vanaf 6 september op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.