South By Southwest – SXSW 2017

10 tot en met 19 maart vindt weer het jaarlijkse South by Southwest (SXSW) plaats in Austin, Texas. Conferenties over interactiviteit, de filmindustrie en muziek. En heel veel optredens. De officiële Spotify Playlist van SXSW bevat op het moment van schrijven al meer dan 1.300 artiesten.

Met de hulp van Glenn McDonald hebben we een manier gevonden om deze enorme hoeveelheid muziek op een redelijk overzichtbare wijze aan te kunnen bieden. Glenn McDonald is ook degene die de ruim 1.500 genres heeft ontwikkeld op basis waarvan Spotify haar playlists samenstelt.

Big Data

Met behulp van data is McDonald er in geslaagd 23 virtuele podia voor SXSW 2017 te creëren. Elk podium bevat artiesten die muzikaal in elkaars verlengde liggen. Zo kun je uit het aanbod snel de artiesten selecteren die jou muzikaal aanspreken. En onze redactie kan de informatie over artiesten die ze extra onder de aandacht wil brengen ook makkelijker presenteren.

Cloudstage 1

Cloudstage 1 van SXSW 2017 bevat artiesten in genres als indie poptimism en vapor soul. Geen genres die in de volksmond heel bekend zijn. Het is doorgaans muziek die geschikt is voor de radio. Muziek dat lekker in het gehoor ligt. Het tempo is wisselend, maar ligt over het algemeen niet hoog.

Een aantal artiesten kun je al op Indebanvan.nl vinden. Zo schreven we b.v. over The Japanese House toen ze door de BBC genomineerd werden als Sound of 2017.

Aquilo stond in 2015 op Eurosonic en kun je ook regelmatig vinden op onze New Indie Music Everyday playlist. Over POWERS schreven we onlangs ook een artikel. SG Lewis staat op onze R&B playlist van 2015 met een prachtige Soft Soul ballad. SOHN stond in 2014 op Lowlands en in 2015 op Best Kept Secret. SOHN remixte ook een nummer van de band Honne.

Skott stond dit jaar op Eurosonic en is ook te horen in FIFA 2017.

Cloudstage 2

Een podium vol Underground hiphop artiesten. Een gedroomde line-up. Luister bijvoorbeeld maar naar ‘Own Man’ van Alex Wiley of ‘Charlie’ van Malcolm London. Kirk Knight stond ook al op onze best Hiphop of 2015 playlist. En Goldlink kun je terugvinden op onze Beste liedjes van 2016 playlist.

Pell stond al op onze best Hiphop 0f 2014 playlist en draaiden we ook al in onze podcast. Ook over Open Mike Eagle kun je meer lezen en horen.

Cloudstage 3

Ben je meer van de Trap Hiphop dan de Underground Hiphop dan kom je op dit podium aan je trekken.

Cloudstage 4

Op dit podium staan de artiesten die muziek maken welke valt in genres als ‘stomp and holler’, indie poptimism en shimmer pop. Zoals Spoon die ook op onze ‘Vergeten Liedjes‘ playlist staat.

Tot aan SXSW 2017 zullen we elke dag minimaal één nieuwe playlist toevoegen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.