Microplaza geeft op debuut EP bloemlezing van waar ze toe in staat zijn

Na(ast) Lost Bear, Sven Agaath, Combo Qasam en het nodige solowerk is Microplaza het volgende project waar Arno Breuer zich aan verbonden heeft. Beluister hier het interview dat we met hem hadden.

Microplaza: een kennismaking

Microplaza is een indiepop-duo samen met zanger Benjamin van Vliet. De gelijknamige debuut EP die uitkomt via Tiny Room Records bevat 5 tracks en duurt maar liefst 8 minuten.

De erfenis van indiemuziek

Tegenwoordig is de scheidslijn tussen indie en mainstream muziek nog maar dun. Dat was vroeger wel anders. Onluisterbaar was het voor iemand die de Top 40 als wekelijks hoogtepunt zag. Iets van die gekte brengt Microplaza weer terug op hun EP.

Kinderkoor

Op ‘C’mon’ is er een welhaast ondenkbare combinatie van zachtaardig tokkelen op de gitaar, klaagzang à la Neil Young, met techno overgoten breakbeats en een kinderkoor. Nou ja, kinderkoor….

Op ‘White Flag’ wordt vervolgens het ritme gevormd door een kind die anderhalve minuut “Pats Boem’ roept. Leg dat maar eens uit over de grens. Een kakofonie van stemmen lijkt overal vandaan te komen. Terwijl de gitarist onverstoorbaar doorspeelt.

Blaudzun naar de coulissen gezongen

Op ‘Salsa’ zingt Benjamin van Vliet Blaudzun naar de coulissen en neemt zijn plek onder de spotlights in. ‘Kiddo’ is met 2.33 het langste nummer op de EP. Ook hier weer alle ruimte voor het kinderkoor.

Bloemlezing

Alles in overweging nemende heeft “Microplaza” nog het meeste weg van een bloemlezing over datgene waartoe het duo allemaal in staat is. Beluister de EP “Microplaza” op Spotify of bestel een van de laatste fysieke exemplaren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.